BUSENKEL PAJ
Här kommer ett recept på en busenkel paj som jag slängde ihop när Emma kom på besök:
HALLONPAJ
Ingredienser 4 portioner:
• 150 g smör
• 3 dl vetemjöl
• 1 dl socker
• 1 tsk vaniljsocker
• 1/2 tsk bakpulver
• 1 krm salt
• Fyllning:
• 3-4 dl hallon
• 2 msk socker
• 1 tsk potatismjöl
• Till servering:
• florsocker
• vaniljkesella, vispad grädde
• eller glass
Så här gör du:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop alltsammans till en deg.
Tryck ut degen i portionsformar eller i en stor form som är cirka 22 centimeter i diameter.
Lägg bären ovanpå degen. Blanda socker och potatismjöl. Strö sockerblandningen över alltsammans.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter. Beräkna 5-10 minuter längre tid om en stor form används.
Låt pajerna svalna något.
Pudra över florsocker och servera hallonpajerna ljumma med vaniljkesella, vispad grädde eller glass.
Som ni ser så bytte jag ut hallonen till blåbär, men det smakade lika bra ändå. Till detta serverade jag glass och en härlig kopp kaffe. Ingredienser 4 portioner:
• 150 g smör
• 3 dl vetemjöl
• 1 dl socker
• 1 tsk vaniljsocker
• 1/2 tsk bakpulver
• 1 krm salt
• Fyllning:
• 3-4 dl hallon
• 2 msk socker
• 1 tsk potatismjöl
• Till servering:
• florsocker
• vaniljkesella, vispad grädde
• eller glass
Så här gör du:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop alltsammans till en deg.
Tryck ut degen i portionsformar eller i en stor form som är cirka 22 centimeter i diameter.
Lägg bären ovanpå degen. Blanda socker och potatismjöl. Strö sockerblandningen över alltsammans.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter. Beräkna 5-10 minuter längre tid om en stor form används.
Låt pajerna svalna något.
Pudra över florsocker och servera hallonpajerna ljumma med vaniljkesella, vispad grädde eller glass.
Receptet kommer ifrån: www.tasteline.com
♡